header nuff

Peribahasa

"pisang sekarang memang berbentuk seakan-akan terung kuning"

Suka Mencarut Juga

Proud Of You


Monday, March 5, 2012

Lubang Lelaki Dan Batang Perempuan

Sebelum aku sempat berceloteh panjang, ce bace tajuk tu ulang-ulang. Ok sebelum tu, assalamualaikum. Jawab jangan tak jawab. Nanti tuhan marah.

Dalam 20 tahun hidup ni, banyak cerita konflik cinta yang aku dengar dari kawan-kawan aku. Ada yang mengumpat Ex sendiri, ada jugak yang bukak kain dalam orang. Apa pun, tak kira lah cinta dengan monyet ke, cinta dengan suami isteri ke, cinta dengan mahasiswa mahasiswi ptuihh ke, semua ada konflik.

Aku sebagai lelaki, malu kadang-kadang dengan perangai lelaki yang agak pussy ini.

Perangai apa?

Tengok la kartun aku lukis ni.

Penat je i lukis uols. Puji la sikit.




Pernah jumpa lelaki macam ni? Lelaki pisau cukur.

Aku ada kenal orang yang macam ini. Kesian awek dia, kejap-kejap mengadu kena ketuk kaw-kaw punya. Mentang-mentang lah jumpa awek kaya gila, kau layan dia macam ATM machine bergerak kau?

Mahu saja aku hantar kau ke Brazil buat pembedahan potong benda itu dan buatkan lubang kat bawah kau. Taraf lagi teruk dari perempuan pengikis. Setahu aku, takda istilah lelaki pisau cukur sepatutnya.

Bayangkan lah kalau terbawa-bawa sampai kahwin. Dayus habaq hang, Dayus. Haram suami makan duit isteri tanpa izin. Duit suami ada bahagian isteri, tapi duit isteri adalah duit isteri. Betulkan saya kalau salah noh (gaya ustaz Don Daniyal).

Paling best, yang kau belanja makan aiskrim potong je, itu pun share saja. Kau claim tutut frutut dengan awek kau sekilo, tak mahu share pula tu.

Ajak awek kau keluar makan, sekali kau order penuh satu meja macam enam orang yang makan. Kalau kau bawak dia makan, kau yang order sepinggan untuk dia, sepinggan kau punya. Air pun air kosong saja.

Adat lah kalau awek kau orang kaya. Bukan dia mintak lahir begitu. Tapi kau tak payah berangan jadi orang kaya la kalau kau memang tak kaya. Aku syak rumah kau memang tak ada cermin. Fak.

Aku bukan nak marah dia sorang. Sesiapa yang mengaku lelaki, jangan lah biasakan mintak perempuan belanja. Lagi-lagi yang tak mampu nak belanja balik. Takut nanti masa dah kahwin, bini kau lah ATM, bini kau bibik, bini kau kredit card, bini kau bayar segala.

Kau buat apa?Kau duduk dekat kerusi malas besarkan telur saja.

End.

33 comments:

  1. tak gentleman, benci aku lelaki cam ni, mengikis jek keje, kalau aku tak pelah, ha kau haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau amat lah digalakkan untuk mengepow pakwe..silekan..

      Delete
  2. perhhh ade jugak ekk laki cm 2...sian kat perempuan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade la laki cmtu..untung la ko tak tau.means ko mmg bukan cmtu la..

      Delete
  3. owh..kalo duduk kt kerusi malas, boleh membesar ye telo tu? hrmm...tak pyh susah2 pi urut la??

    kah3.

    btw, santek betoi lutut awek tu, petak gitu, comels sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak tau sbb akak bkn laki..tu yang kalo bos2 kejenye duduk kt kerusi,smue busung je perot..akak tak tau ape lg yang mmbesar..haha..

      santek kn lutut awek tu.baru operate la kak.haha

      Delete
  4. now a days a lot ladies don't mind dutch, we will treat if we feel like. Just don't like some guys expect us to treat them when we never ask them to treat us in the first place, what a disgrace for a working guy to ask a student without income to treat them a meal when he already suggested someone beyond her budget

    ReplyDelete
    Replies
    1. Couldnt agree more. but most of the time lady is victimized by this gold digger because of love. the girls din realize that they had been fooled by love. i don say its wrong to treat a man, but watch out if its too much

      Delete
  5. siap nk buat lubang lagi haha



    ade awek kaya ni x best sbnrnye..segan sket



    melawat dari http://kalampatah.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. best je kalo same2 treat each other..
      thnx melawat encik hazwan..

      Delete
  6. aku xpenah lagi dgn laki mcm ni.kalau ada,mmg lama clash.haha
    tp kwn aku ada je mcm ni.jd penyapot.
    untung la besar kan telur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..part besarkan tuttt tu alert je kan ko..

      Delete
  7. kalau bini aku kaya best jugak..tp aku syukur bini aku tak kaya dan aku tak pow duit dia..ekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo bro da kawin ek..bagus la tak pow bini..tak patot pon kan..

      Delete
  8. untunglah tak de pengalaman lagi,,ish3,,kalau aku kenal laki tu,, sepak je dia punya tutt,, bagi mandul,,biar malu sikit,,padan muka, ngeh3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak baik la ko ni.benda tu je yang functioning.kalau ko mandulkan,die nak cari makan gune ape..haha

      Delete
  9. fuhh ayat last...marah ke bang?? tajuk gempak buat bebulu...wuuu nape xputus je pmpn tu...laki xguna ponn

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung la berkat doa smue orang,da putus pon..haha..

      Delete
  10. mampus lar luruh bulu hidung jumpa laki camnie..

    :asal kartun hang dua-2 muka laki..err

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..gay la kot..

      cis tau la lukisan aku lawa..jgn la carut..

      Delete
  11. sumpah aku benci lelaki mcm ni..hak permpuan hak dia, hak dia tetap hak dia..what the.. kan? keep on writing bro.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. same je sbenanye.pmpuan pencukur pon aku tak ske gak..hehe..tapi laki pisau cukur tak patot ade..

      Delete
  12. ex chemay dulu macam gituh laaa.
    belanja wafer seketul.
    pastuh claim nasi tengah hari.
    rasa nak baling batu bata tuh kat kepala dia.
    nasip baik dah clash.
    syukurrrrrr~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn baling batu kt kepala die.lain kali baling je die kat batu..hehe

      Delete
  13. okay itu memang tak patut...malulah..baik aku terperap saja dibilik dari dicop buaya darat dan lautan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko memang pemalu tak kire ape keadaan pon..ttibe aku reply yang takde kaitan..haha..xpe la buaye darat.senang aku nk menyeberang tasik ayer keroh tu..haha

      Delete
  14. sangat tak patut. tapi ada je lelaki cmni, yg pelik pompuan tu cam tak kisah jer....sayang sangat kot.

    nasib baik aku tak terjebak ngan bnda2 gini..wat penin kpla jer...

    tp hukuman ko tu drastik sgt ar....hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak hukum hudud,aku tak sure pulak ade ke idok..hehe..

      elok la..hati2 memilih pasangan

      Delete
  15. seriosly aku pernah kena ngan laki mcm ni aku x amik port masa tu sbb kononya sygkan dia la (hahaha bodohnya den) dah taw prgai dia aku adios amigos... but we still contact as a frens.. dia pon dh slmat khwin wakaka harap2 dia x kikis bini dia la.. ksian bini dia baik ja aku jmpa :)

    ReplyDelete

nuff

chup

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

busukans