header nuff

Peribahasa

"pisang sekarang memang berbentuk seakan-akan terung kuning"

Suka Mencarut Juga

Proud Of You


Wednesday, March 28, 2012

Gara-Gara Tangan Terkena Kudis Buta

Salam tengah hari.

Seeloknya anda jangan lah termakan hasutan seperti yang kak Niza buat itu. Ramai kot yang kecewa sebab blog ni bukan blog resepi atau blog makanan. Nampak sangat kebulur bloggers ni kan.

Aku rasa macam terhutang budi kat kak niza, sebab macam aku patut buat je donut pisang untuk beliau. Sekarang saye takde mixer la kak. Oven je ade. By the way, student lelaki memang suka buat upacara masak memasak selepas solat maghrib. Ini fakta yang bukan auta.

Fenomena pelik ini aku jangka berlaku bukan kat blok aku sahaja, tapi semua universiti pun mesti ada gejala macam ini.

Kalau ada rezeki, aku akan buat lah donut perisa pisang untuk tatapan kau orang semua. Baru lengkap blog ini.

Ok seriously niat aku untuk membuatkan anda sekalian kecur mulut. Sila tengok juadah makan malam aku. Time ini memang tengah rajin. Tangan gatal-gatal saja macam terkena badi kudis buta.








Please take note nasi itu adalah nasi perisa pemalas. Bujang katanya. Enak dimakan begitu sahaja.

Siapa nak jadi calon isteri boleh tinggalkan link diruangan komen ye.


Resepi dan idea dicilok dari Kak Niza dan Eszyamin.

End.

35 comments:

  1. Kan bagus camtu. Nanti pos laju je. Harap akk buat sendiri mmg takda lah...donut biasa pun tak penah pass tau...tak penahnya jadi.

    Tu yang cucuk2 tu ayam ke..wuuu gaya chef la dia masak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. berangan je nk jadi chef.tapi salah track dah ni.haha.jnji jadi chef untuk diri sndiri ok la..

      aah ayam.nk wat cam akak punye,saye takde pemanggang cmtu.takot tak masak plak.baik bakar isi ayam je cpt masak..roomate pon dah lemas dah sbb bilik berasap2..haha

      Delete
    2. Hai...dok ulang mai byk kali dah ni tgk ayam cucuk2 tu..terliuq. Batai posa.

      Delete
    3. akak batal pose pandai2 ganti sndiri ek..haha

      terliur ke kak?ala akak buat lg hebat..mampu buat mcm ni?*saje bg cabaran kt akak*

      Delete
  2. untung la boleh buat kat kolej...aku nak harap kne tunggu balik rumah la,..biasalah perantau..bukan duduk rumah sewa pon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ingat aku duk umah sewa la ni?haha.same je la wawa.ko lg best dok bilik single kn.lagi la boleh buat mcm rumah da..

      Delete
  3. datang dari blog k.niza lenggang..hehehe..

    sodap menu tu nampak..kreatif eyh masak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak niza suke lenggang kangkong ke?haha

      ala da biase mkn kt nandos,so terliur jugak nk merase hasil buatan sndiri walaupon tak se-MSG kat nandos tu..haha

      Delete
  4. s***! hahaha ingtkan tajuk ni betul2 la ko kena penyakit tu......
    ye sgt menggiurkan*eh betul ke penggunaan pkataan tu? haha

    amaran: saya komen bukan untuk menjadi calon isteri atau orang gaji. sekian. hehe
    eh, cite la pasal intebew

    ReplyDelete
    Replies
    1. cite sal intebiu tu nnti la aku up entri lain..ko jgn nk buat entri kt komen box ni.hehe

      sangat menggiurkn ke weh?korang mmg nak buat hidung aku koyak kn..kembang semangkuk da ni..hee..

      position orang gaji open lg ni..ko leh la apply kalo nk..

      Delete
  5. Eh, msk sendiri ke? Betul2 calon suami terbaik nie. Hahahahah!

    Hensem ke tuh? Sila tunjuk muke lebar2 sket. Hahahah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadoi..hensem celah ketiak je kot..tang mane hensem nye tah la..

      aah masak sndiri je mampu.nk mkn luar mmg tak dapat la..huhu..
      calon suami terbaik leh masok ABBPH tak agak2..hehe..tak pon masok tokoh maal hijrah ke..pakej menangi isteri solehah..cun gak tu..

      Delete
  6. boleh buat adik ipar nih..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke?kat mane saye nk hantar resume apply position tu?hehe..

      Delete
  7. kau buat perutku terasa kosong,kosong dan kosong.Kalau order boleh?kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh aje..order hari ni dapat lepas aku grad nnti..haha..

      tak sangke dapat first customer harini..haa..robot comel pulak tu..

      Delete
  8. hahahah kau mesti ugut kak niza supaya buat cite kau kan.?
    hahhah weh..bole thn makan?untung laa -..-

    nak resepi donat pisang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak yah ugut pon.kak niza kn mmg peramas orangnye..eh,peramah la..

      resepi donut pisang?google je la..kalo aku type donut pisang mesti tak keluar blog aku.sadis kn google ni..mesti keluar resepi2 je..ko petik je la satu..pastu send kt aku nnti aku buatkn..

      Delete
  9. Replies
    1. haha simple je ni cocok2 je..ni kulinari versi engineering pulak.hihi..mak haih belagak plak aku..

      Delete
  10. Ramai dah apply calon bini. Tu aku mls komen.xde can nye.hahah. Papepon cili yg dicocok tu pon kne mkn ke? Tahniah arr weh. Lapor fries pulak aku dh. Ko tau x aku tgh diett!!!! Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti la kne makan..ko igt tu hiasan je ke?haha..sedap woo..manis la cili tu..

      em,ko diet ek?xpe lain kali aku post lg bnyk2 entri mknn..

      Delete
  11. eh boleh lar jadi tukang gaji,indon rumah aku lari ikut bangla..
    makanan apa tue mcm tak sedap ja..hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko sorang je tak support aku.orang lain sume pakat amek hati aku wlaupon tak sedap pon sangat..haha..jahat ko ek..

      berape gaji ko bayar orang gaji ko?kalo 4k aku terime..

      Delete
  12. okay sbnrnya aku sdg online via fon yg kudik,so xdpt load pic2 yg ada dlm blog ni dn kekdahnye aku mmg xnampak la menatang apa yg kau masak. tp ntah kenapa aku rasa sangat la mengghairahkn juadah2 yg en.fikhri ni buat.tgk komen korg yg kemain memuji memang mengembangkan beliau saja lah ni.btw nk ckp thanx saja bp bg kredit dkt aku..tetibe cm xtau apakah idea yg kau curi ittew..ngeh3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala,aku curi idea resepi ko time bekelah tu la..tapi lupe nk link back kat entri tu.nasib la pandai2 la dorang cari.hehe..

      bebile mase aku masak untuk ko lg.biar gemuk sket ek..haha..ko kn selim sangat katenye~~~

      Delete
    2. ye dah tahu dah...tp resipi aku tu x macam resipi kau..kau punya lagi melets katanye..aku just sprinkle S&P saja kat chicken kebab itteww...huhu btw nk ckp harus ke nak buat donut nak kena guna mixer dan oven? hik3

      Delete
    3. carut!!!!kfain tak yah beli mixer..

      Delete
  13. Replies
    1. thnx..macam enak je ek?nasib la.orang laki masak..harus la sedap..wahaha..

      Delete
  14. mustahil ko makan sikit mcm tu je kan..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yang ni roomate aku punye..versi aku punye mesti la nasi seperiuk,chicken kebab tu pulak 3 batang..biase la.aku masak mesti la aku punye part banyak..hihi..

      Delete
  15. Gambar tu sangat berkesan untuk buat perut aku lapar. =_="

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah2 sbb bejaya lapar dengan gambar2 aku ni..aku pon lapar gak ttibe..haha..nandos jom

      Delete
  16. naseb aku dah kenyang skrg XD tp, macam sedap T^T huu~~

    ReplyDelete

nuff

chup

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

busukans