header nuff

Peribahasa

"pisang sekarang memang berbentuk seakan-akan terung kuning"

Suka Mencarut Juga

Proud Of You


Wednesday, April 25, 2012

Korek Hidung

Picking nose atau lebih dikenali sebagai korek hidung, merupakan satu tindakan atau budaya yang mulia sejajar dengan pembangunan pesat dalam era globalisasi ke arah pembersihan segenap lubang hidung.

Yang demikian merupakan definisi yang aku faham pasal korek hidung.

Tapi

Most of the lads, girls, lady, perempuan, wanita, kakak-kakak, atau ladyboy, grandma, orang yang korek hidung bermaksud seseorang yang melakukan perkara yang melanggar tabi'e dan penjijik yang harus disumpah seranah  serta direjam berkali-kali dengan buah pala lalu dihantar terus ke neraka jahanam melalui khidmat penghantaran FedEx.

Selalu aku menyorok untuk korek hidung di rumah kalau kakak aku ada. Pantang beliau tengok aku korek hidung. Kalau kantoi, kena cubit. Sakit tahu tak?


Aku tak faham kenapa kau orang semua, especially perempuan, selalu kata aku lah pengotor kalau aku korek hidung. Ok i know picking nose in public is gross, but do I look like I care? Bagi aku, kau yang suka simpan tahi hidung tu lagi pengotor.

Aku akui aku memang gemar korek hidung. Bangun pagi, lepas mandi, lepas solat, sebelum berwudhu, masa driving, waktu malam, masa chat Facebook. Salah?

Lain lah kalau aku korek hidung lepas tu calit kat baju kau. Itu jijik. Tapi aku hanya menggumpal tahi hidung tersebut sejurus selepas keluar dari rongga hidung aku, lalu menggentel tahi tersebut lantas menjentiknya ke seluruh cakerawala.

Kenapa sounds angry ni?

Sebab gambar ini. Lawa je. Tetap anggun dan elegan, and she did it too.


Kawan aku pernah up status facebook beliau. And yes she is a girl. "Keguguran selepas melihat pakcik sebelah kereta mengorek hidung waktu lampu isyarat merah. Pakcik tak ada kerja lain ke selain korek hidung? Euuuu"

Ok First, kau over. Mengandung ke? Second, kau memang tak pernah korek hidung ke? Aku suspek kau mesti sedut tahi hidung tu masuk ke dalam tekak ko kan.

Besides, macam mana nak fokus driving kalau tahi hidung penuh? Agree?

Ok siap satu entry. Wa chalo dulu. Saje je buat kontroversi. Biasanya aku korek hidung waktu berdua-duaan sahaja. Macam dibilik, dalam kereta, dan waktu study group. Wah. Kalau kat kenduri tu aku tak berani lagi lah.

End.

28 comments:

  1. oammjayy..nape aku dpat bayang kau korek idung macam mana..mesti penuh teliti kan time mengorek itu..bagus la hang ni istiqomah dalam megorek idung..itu sgt noble..ngeh3

    ReplyDelete
  2. ha'ah...mmg nk tanya pun pasal lurah dendam tu, nmpk sgt seksinya wlupun lukisan burok..haha. Akk pun korek ikutdan jugak...lagi2 kalau tetiba je terasa macam dlm hidung ada sesuatu yang mengganggu. Time drive pun pernah oke...selamba badak je tapi tengok2 jgk, tgk takda kereta kt sebelah..makin laju korek. kah3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..paling feberet time drive la sbenanye.bosan maybe..

      tapi sy tak kesah pon orang pandang ke tak..slalu kalo orang pompuan nmpk sy korek idong dlm kete,mule la buat muke..rase nk langgo sajo..nasib baik insurans tak brape mahal..tak jadi nk langgo

      Delete
  3. haha mungkin xkena teknik betul kot fik.tu yg hangin je kalau org tgk bila
    kite korek.haha.mungkin sambil buat muka ghairah+mengiurkan baru picking nose ni
    akan di nobat kan dlm hati setiap insan.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mb aku patot bguru ngn ko kot..aku pon tak amek feel kalo korek idong..tahniah ko lg expert..

      Delete
  4. apesal seksi sangat dada pompuan kau lukis tu? haha.

    nak korek idung pun kena tengok tempat jugak. kalau time kenduri kawen orang tengah syiok2 makan nasi minyak time tu jugak kau korek idung, mahu muntah balik orang yg tengah makan tu. LOL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah la..kang kalo aku tak lukis seksi seksa camtu,orang igt die laki..haha..

      Delete
  5. *melintas kt sini smbil korek hidung*
    kesah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kisah selagi ko tak calit2 kt merata2 tmpat..calit kt baju sndiri je ok..

      Delete
  6. hahahha...dgn ini sy mgaku..sy mmg korek idung...tapi selalu cover..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. geng..tapi mslahnye aku tak cover pon..haha

      Delete
  7. Hang betoi2 buat perangai la ni. jangan di sentuh isu sensitif kaum hawa ni.
    :p

    ReplyDelete
  8. kau sejibik dgn abang aku,suka korek hidung,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. adekah kite adik beradik yang terpisah?ttibe*

      Delete
  9. hahaha tak tau nak komen membina ke nak komen apa,
    ramai je yang buat perangai gini,
    kisah jugak, tapi tegur je la kan,
    as long as ko tak korek b*****
    di khalayak ramai akak tak kesah, hahahaha
    tutup mata sudah. bukan ko makan dadah pun, ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade ke orang nk korek b itu?ahhaah

      Delete
  10. kahkah,tetiba rasa nk korek hidung jugak..

    takda salahnya korek hidung tp masaalahnya jgn public sgt ganggu ketenteraman

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mngalahkn BERSIH plak kn,ganggu ketenteraman bagai..haha

      Delete
  11. oh, aku sakit perut. korek idung mainstream sangat, aku korek lubang tandas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape la salah tandas tu smpai ko nk korek lubang die..haa..

      Delete
  12. hahhaa...nikmat korek idung~lalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. nikmat ke?haha..at last ade gak pmpuan sefahaman ngn aku..haha

      Delete
  13. Replies
    1. terbaik ek..msti satu kpale gak ni.ske korek2 idong..

      Delete
  14. oit.... mcm kenal jek ayat "ke seluruh cakerawala" !

    ReplyDelete
    Replies
    1. i think i might know u..tapi kan,ayat tu aku dah bace time kat majalah APO,bkn time intern.but nevertheless,kebetulan ko pon canang2 ayat tu.klako kn.saje je..

      *ko silent reader ke?siyes scary*

      Delete

nuff

chup

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

busukans