header nuff

Peribahasa

"pisang sekarang memang berbentuk seakan-akan terung kuning"

Suka Mencarut Juga

Proud Of You


Wednesday, April 4, 2012

Wawa Te-teg mengeteg diterteg pengeteg

Assalamualaikum. Geli tak baca tajuk tu? Untuk makluman, sesiapa yang tak sure apa kejadahan entri ini, aku nak habaq sikit.

Ini tagged yang aku dapat dari seorang bloggers tersohor abad lepas. Sebabnya abad ini beliau sibuk dengan urusan Seri Paduka Baginda di Twitterjaya nun.

So untuk menyahut cabaran beliau, let the tagged begin.


1) Buka folder Picture dalam PC anda. Pilih album folder ke 3. Upload gambar ke-7 dalam folder tu.
Dan sila describe mengenai gambar itu. Senang kan? tak payah panjang.


Gambar ketika di South Korea. Sedang menulis hajat mewakili rakan k-pop dan juga rakan lain. Tak sempat tulis untuk diri sendiri. And yes, i write in korean language.

2) Amek gambar beg yang anda bawak pergi kelas/kerja. dan senaraikan barang-barang yang ada di dalam tu.


Beg aku teramat uzur nauzubillah, so aku ambil gambar yang seakan-akan boleh tak? Kandungan dalam beg ini adalah macam student biasa lah.

Kondom, minyak masak, ayam, pinggan, wallet, buku sekolah, kalkulator, charger handphone, kunci motor, botol air, ubat batuk, biskut, jam loceng, ipad2, gergaji dan juga barang kemas.

3) Siapa yang terlintas di fikiran korang skrang?(ye ,saat ini !)

Pamek -  sebab die baru jengah bilik aku
Roomate - sebab die baru balik dalam keadaan berpeluh-peluh
Wawa - sebab mesti la ingat ko, ni kan tagged ko
 Syamin - sebab die chat kat facebook. Blinking tab facebook aku
Eszyamin - cakap pasal syamin teringat eszyamin. Wahaha 

4) Siapa member korang yang kacak/lawa yang single? letak link FB die. (hahaha)

Search Heliza Helmi, tu kawan aku. Cun kan. Setahu aku, dia tak kahwin lagi. So single lah kan?
5) Kalau ada peluang, siapa makhluk bumi ni yang korang nak belanja pergi USS(UniversalStudioSingapore)

Ayat persediaan menjadi artis. Harus la bawa keluarga, rakan bloggers, teman-teman rapat, peminat setia, cikgu-cikgi, polis, askar, tentera, ahli bomba, ahli nujum, menteri-menteri, datok-datin, puan seri tan sri, rosmah serta najib. Ok ini tipu.


Aku teringin nak bawa budak-budak TP22 sebab dah lama janji nak pergi singapore sama-sama. Dekat 4 tahun jugak lah planning kan korang. Tapi hampeh saja.
6) Senaraikan contact name 5 number terakhir dalam phonecontact korang(nama je, no fon tak payah)

wd lalat
wd scha
yik celcom
zakwan
zunnur
7) senaraikan 5 tajuk novel yang paling best pernah korang baca

Diary of a wimpy kids
Mutiara naga
Crayon Shin Chan
Motortrader
Buku panduan mahasiswa UTM
8) Crush pertama korang?

Siput babi. Seriusly tak tipu. Masa aku 5 tahun aku pijak siput babi dan cengkerang tu pecah masuk dalam tapak kaki. Sakit woo.
9)Crush terakhir korang?

Crush terakhir adalah time dekat KFC. Tahu tak yang smoothies yang ape entah tu name die crushies ke hape. Serius tak sedap. Boikot KFC. RFC di Mydin Melaka lagi sedap. 

10) Komen anda tentang orang yang tag anda untuk jawab tag ni.(tidak melebihi 50 muka surat sulit)

Orang yang tag aku ni Wawa. Nurul Wafiyyah Ahmad Puad. Kalo salah maafkan saya. Sebab tak ready lg untuk akad nikah kita. Fuhh. Ok bushid. Tipu je.

Wawa ni kawan lama. Tak lah lama sangat. Dari matrikulasi perak. Kenal sebab satu kelas. She's a proud kelantan product. Berukuran 34-34-35 kot. Aku tak pernah pula ukur. Apa kejadahan nombor-nombor itu pun aku tak tahu.

Wawa memang member yang baik. Gemar beronggeng-ronggeng, berjimba-jimba, seorang yang berdarah artis, suka bersosial kot. Beliau ni boleh dianggap ketua kami la masa dekat kelas dulu. Semua planning harus mendapat mandat dan persetujuan beliau. Hebat tak? Tak ada cop mohor beliau, kerja-kerja konfem tergendala. Segala benda tak jadi kalo bukan dari plan dia ni.

Added info: Beliau seorang pencapap juga rasanya. Wahaha.

Tang ajak keluar tu, antara orang-orang yang dalam list aku mesti ada selit nama dia. Memang pantang diajak melancong ke, keluar lepak ke, memang muka dia je selalu ada. Spoting. Cakap pasal spoting, beliau hebat main sport juga. Tetibe~

Satu benda yang aku perasan pasal wawa ni, dia seorang yang sometimes mood swing juga. Teringat aku masa dia hentak-hentak handphone dia satu ketika dulu. Setakat handphone tu tak heran sangat kan. Beliau pernah campak laptop lagi. Hebat tak? Sumaiyyah sangat, menggoncang dunia mencipta sejarah. Hehe.

Beliau juga seorang pelawak. Masa matrix dulu beliau pernah pergi berak, lepas tu handphone beliau masuk jamban. Dan beliau tabah sebab tak menangis. Dan aku minta maaf sebab tergelak sedas-dua. Wawa, happy belated birthday for last year. Birthday die 28 april sebenarnya. So sempat lah nak wish untuk tahun ini. Aku malu sangat sebab lately aku lupa wish birthday orang-orang yang dulu rapat dengan aku. Dah makin tua ni, memang memori slow sikit.

Itu sahaja review dari saya.

Xie Xie

Dengan terjawabnya tagged ini, aku dapat rasakan korang akan geleng kepala tanda protes kat aku. Kompem tak ada orang nak hulur tagged kat aku dah lepas ni.

Dah habis baca tu, korang pandai-pandai lah buat tag ini ye. To all my beloved followers. Hihi


End.

18 comments:

  1. untung g koreaaaaa
    hahah weh.rajin kau buat tag.
    kalau aku....hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajen je..best pe main ni..tengok keadaan la.hihi

      Delete
  2. mesti byk ngumpat sal aku kt eziamin tu kan..cis..ok aku bjet hot..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak je weh..haha.tak ngumpat la.kami umpat artis sahaje..haha.bukan researcher...kui3

      Delete
  3. sweet giler game nie...tp awattt pjg sgt...adoiiii...
    album ke3 aku ade 6 keping je gmbr....xdek 7...maap...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko boleh je tipu pon..up la ape2 gmbr yang menarik..haha..aku pon tak ikot format sangat sbenanye.haha

      Delete
  4. buku mahasiswa UTM?pergh hebat lu ni,haha,jap wa nk tny kenapa perlu bawa barang kemas?

    ReplyDelete
    Replies
    1. barang kemas?perlu la..untuk mengemaskan diri..haha..barang kemas aku tu contohnye sikat,minyak rambut,perfum..haha..ko igt emas ke?haha

      Delete
  5. bab besday tu,sumpah ko makin tua..besday aku belom lg..belom lagi fik...wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la aku rase bulan 4 tapi aku tertipu sbb status fb ko..jilaka..haha..

      anyway aku da update da entri ni balik..cis2..

      Delete
  6. aku sangat setuju dengan jawapan untuk soalan no 10 itteww...Nurul Wafiyyah..omg...makin suka saja dgn nama beliau...ngeh3...

    eh eh..syamin n eszyamin...so sweet...nk sama saja nama kita....meen messi, ngumpat apa ni weyh? x tau x tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah kau.dengar name pompuan teros cayaq..

      aah suit la korang.name nak lebih kurang je..

      Delete
  7. HAHA...bestlah baca. Akk tak menyempat lagi nak buat.
    terkinja2 dah nak buat tapi apokan dayo...dokdang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak buat la cepat...dokdang konon..haha..

      Delete
  8. fuhh dah macam artis, teringin crush kfc tu la. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala peah ko tuka name lg ke?haha

      ko lg artis.tiap2 minggu tuka nickname..haha..

      Delete
  9. Amboi sampai 5 hari cuti blog?
    mogok ke apa? cepat keluarkan entri baru..kasi ceria sikit hidup akk.

    #kemain mintak. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah update da..sian akak tak dpt update dari saye..ai lap u bery bery much la..haha..

      Delete

nuff

chup

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

busukans